Tavuk kroket


Malzemeler:
2 tane haşlanmış tavuk göğsü
1 yumurtanın sarısı
1 haşlanmış patates
biraz kaşar peyniri
tuz, karabiber
1 yemek kaşığı nişasta

Panelemek için:un
süt ve 1 yumurta karışımı
galeta unu
ve kızartmak için yağ

Yapılışı:Haşlanmış tavuklarımızı robottan geçiriyoruz, içerisine haşlanmış patatesimizi ve kaşar peynirimizi rendeliyoruz, tuzunu, biberini, nişastasını ve 1 yumurta sarısını ilave edip karıştırıyoruz hamur haline getiriyoruz, normalde elimize yapışmıycak kolayca şekil alabilecek bir hamur olması lazım, cıvıksa biiraz nişasta koyabiliriz. Hamurumuzu ceviz büyüklüğüne yuvarlıyoruz ve önce una, sonra sütlü karışıma ve en son galeta ununa bulayıp kızartıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...