Malzemeler
1 paket maya
1 su bardağı oda sıcaklığında süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı un
Yapılışı
Derin bir kaba un, maya, şeker ve tuzumuzu koyup, ortasını havuz şeklinde açıp sıvıyağ, süt ve sodayı ekliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz, ele yapışmayacak bir hamur olacak eğer un az gelirse biraz ilave edebiliriz. Yoğurduğumuz hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat kabarması için bekletiyoruz, kabaran hamurlarımızdan parçalar koparıp içine malzememizi koyup yuvarlıyoruz, ben peynirli ve zeytin ezmeli yaptım.
Tepsiye dizip tekrar kabarması için yarım saat bekliyoruz ve yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiyoruz 18 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Hamur dinlenip kabarınca gerçekten pofuduk oluyor, önemli bir nokta.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder