Avcı böreği


Malzemeler:krep için:2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yumurta
alabildiği kadar un, tuz

İç malzemesi:250 gr kadar kıymaa
1 soğan
maydanoz

kızartmak için:
yumurta, galeta unu, yağ

Yapılışı:Önce krep için malzeleri karıştırıyoruz, boza kıvamında olucak, tavaya ince dökülecek, kreplerimizi pişirdikten sonra, soğanları doğrayıp kıymayla birlikte kavuruyoruz, 1 tatlı kaşığı salça ekliyoruz ve pişmesine yakın maydanoz ekliyoruz, baharatlandırıp soğumaya bırakıyoruz, soğuduktan sonra kreplerimizin içine bir miktar koyup sigara böreği gibi sarıyoruz, ne çok gevşek, ne de çok sıkı sarılacak, sonra yumurtaya ve galeta ununa batırıp kızartıyoruz. Asllında orjinalinde içine bulgur ve ceviz de katılıyor ama biz sadesini denedik hoşumuza gitti... afiyet olsun sıcak yenmeli.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...