Misket köfteli kebap

Akşam yemeği için mutfağa girdiğimde akşamdan buzluktan çıkardığım kıymam ve patatesim vardı, kafama göre bir yemek yaptım adını da uydurdum :) ama çok lezzetli oldu, tavsiye ederim. Yanına da peynirli erişte ve yeşil salata eşlik edebilir.

2 kişilik
Malzemeler:
köfte için; Yaklaşık 200 gr orta yağlı kıyma
galeta unu
sarımsak
1 yumurta
karabiber, kimyon, tuz ve pul biber

Sos için; 1 diş sarımsak
1 domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası

kebabımızın altına küp doğranmış kızarmış patates


Yapılışı:
Öncelikle köftemizi güzelce yoğuruyoruz ve misket şekli veriyoruz, derin bir kaba az yağ koyup güzelce kızartıyoruz, kaşıkla değilde tavamızı sallayarak kızartırsak hertarafı eşit kızarır, o yüzden derin bir sosluk tarzında bi kapta kızartırsak sıçramaz. Kızaran köftelerimizi bir kenara alıp dibindeki yağa salça, sarımsak ve minik minik doğranmış domateslerimizi ekliyoruz, domateslerin kabuklarını soymayı unutmayın. Ağzını kapatıp domateslerin biraz ölmesini, sosumuzun özleşmesini bekliyoruz, sos hazır olduktan sonra köftelerimizi tekrar içine atıp 5 dakika kısık ateşte pişiriyoruz ve yemeğimiz hazır.
Servis için kızarmış patateslerimizi tabağımıza alıp üzerine soslu köftelerimizi üzerine döküp afiyetle yiyoruz.
Not: sos için özellikle biber salçası kullanılması güzel bir lezzet katıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...