Hünkar beğendi


Malzemeler:Beğendisi için:3 tane patlıcan
2 su bardağı süt
yarım su bardağı kadar kaşar peyniri
biraz sarımsak
2 yemek kaşığı un
1 kaşık margarin, tuz, karabiber

Kebabı için:500 gr kadar kuzu eti, yada dana eti
1 soğan
2 domates
2 biber
sarımsak, baharatlar
salça

Yapılışı:Patlıcanlarımızı közlüyoruz ve soyuyoruz, ince ince ezerek doğruyoruz. Bir yandan derin bir tencerede yağla unu kavuruyoruz, pembeleşince azar azar süt ekliyoruz ve durmadan karıştırıyoruz, krema kıvamına gelene kadar süt ekliyoruz, ne çok cıvık olcak, ne de katı. Sonra kaşar peynirini, sarımsağı, tuzunu ekliyoruz ve ocaktan alıyoruz. (servis yaparken tekrar ısıtırsan, sıcak servis edilmeli)
Şimdilik beğendiyle işimiz bitti, kebabına gelince kuzu eti kullanıyorsanız etimizi tencereye alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz, sonra soğanları, biberi ekleyip kavuruyoruz sonra kalan malzemeleri de 1 bardak sıcak su ekleyip pişirmeye bırakıyoruz, yanlız dana eti kullanacaksanız et biraz geç pişeceğinden ben önce düdüklüye atıyorum biraz öyle pişiriyorum, sonra diğer malzemeleri atıyorum. Neyseee servis önerisine geçelimm, sıcak olarak servis edilmesi önemli önce beğendiyi, üzerine de kebabı koyup servis yapıyoruz, afyet olsunnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...