Malzemeler:
100 gr margarin
170 gr un
1 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı su
tarçın
İç malzemesi için:
2 elma
1 avuç dövülmüş ceviz
tarçın
1 çay bardağı şeker
Hazırlanışı:
yumuşak margarini un ve tarçınla birlikte yoğuruyoruz, sonra içine diğer malzemeleri ekleyip poşete koyup yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz. İç malzemesi için elmayı rendeleyip şekeri de ekleyip suyunu çekene kadar kavuruyoruz ve en son tarçın, cevizi ekliyoruz. Dinlenen hamuru margarinle yağladığımız kalıplara paylaştırıyoruz ve iç malzemesi koyup üst süslemesini yapıyor ve hamura yumurta sarısı sürüp 170 derecede pişiriyoruz.
Not: elmanızın tatlılık durumuna göre şeker oranını ayarlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder