Aslında bu pilavı pirinçle yapmaya karar vermiştim ama sonradan bulgurla da güzel olabileceğini düşündüm ve yoluma bulgurla devam etmeye karar verdim, şimdi malzemeler listesine geçelim
Malzemeler:
yaklaşık 5-6 adet mantar
1 tane kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domates
kavurma
1 su bardağı bulgur
Yapılışı:
Mantarlarımızı güzelce temizledikten sonra küçük küçük kesip tereyağ ve az sıvıyağ ile suyunu çekene kadar kavuruyoruz, bulgurumuzu içine atıp kavurmaya devam ediyoruz. Kavurmamız ve domateslerimiz de ekleyip üzerini 2 parmak geçene kadar kaynar suyumuzu ekliyoruz ve tabiki tuzumuzu ve baharatlarımızı unutmayalım. Eğer elinizde kavurma yoksa kuşbaşı eti düdüklü tencerede pişirp biraz da suyunu çekene kadar kavurursanız pilavda kullanabilirsiniz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder