Maklube


4 kişilik
Malzemeler:
250 gr kuşbaşı kuzu eti, yada dana eti
1 su bardağı pirinç
1 domates
1 soğan
1 patlıcan

Yapılışı:
Önce pirincimizi sıcak suda 15 dakka bekletiyoruz. Etimizi düdüklü tencerede pişiriyoruz. Bir  taraftan patlıcanlarımızı 3e bölüp uzunlamasına ince ince doğrayıp kızartıyoruz. Pişen etlerimizi suyuyla birlikte yemeğimiizi yapacağımız küçük bir tencereye alıyoruz 1 kaşık tereyağ ekleyip üzerine piyazlık doğranan soğanımızı diziyoruz, onun üzerine kabukları soyulmuş domatesimizi ince doğrayıp diziyoruz ve en son patlıcanlarımızı diziyoruz, bu arada her kata az tuz ve karabiber ekliyoruz, en üste de hafif yumuşamış olan pirinçlerimizi döküp tencerenin kenarından pirinçlere gelmiycek şekilde sıcak suyumuzu döküyoruz, önce altını açıp suyun kaynamasını bekliyoruz kaynadıktan sonra altını kısıp pirinçler pişene kadar yemeğimizi ocaktan almıyoruz. Eğer suyunuz azalır biterse tekrar sıcak su ekleyebilirsiniz. Yemeği hiç karıştırmıyoruz, pirinçler piştikten sonra tencerenin ağzına servis edeceğiniz tabağı kapatıp ters çeviriyoruz, böylece en üstte etler, en altta pilavımız oluyor. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...