Malzemeler:
185 gr. margarin185 gr. bitter çikolata
3 adet yumurta
3.5 çay bardağı toz şeker
100 gr un ( alabildiği kadar da olur)
30 gr. kakao
100 gr. beyaz çikolata, ufak parçalara bölünmüş
100 gr. sütlü çikolata, ufak parçalara bölünmüş
Hazırlanışı:
ilk olarak bitter çikolata ve margarini bir tencerede kısık ateşte eritiyoruz. Çikolatamız erirken ayrı bir kapta yumurta ve şekerimizi mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Erittiğimiz çikolatayı biraz ılınınca bu karışıma ekliyoruz ve çırpma teliyle karıştırıyoruz. Sonra bu karışıma kakao ve unumuzu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. En son olarak da parçaladığımız beyaz ve sütlü çikolataları da karışıma ekliyoruz ve tabanına yağlı kağıt serdiğimiz düz tepsimize döküyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişiriyoruz. Dışı kıtır gözüken kekimizin içi de pişmiş mi diye kontrol etmek amacıyla keke kürdan batırıyoruz ve kürdanı ıslak görünce telaşa kapılmıyoruz, o ıslaklık pişmediğinden değil, içinde çikolata şelalesi olduğundandır. Bir de kekimiz kabarmıyor ona göre :)Afiyetler olsunnnn... yanına bir top vanilyalı dondurma da fena olmaz hani...
buna bayilirim isteee
YanıtlaSilçikolataya doyacaksınnnnnn, kesin yap ben yaptım arkadaşlara onlar da bayıldı
YanıtlaSilTarifinizi denedim ve sonuç kesinlikle vasat oldu. O kadar fazla şekerli oldu ki yenmiyor bile. Reçetenizi düzenlemenizi veya kaldırmanızı öneririm.
YanıtlaSil