Malzemeler:
-2 parça tavuk göğsü -2 kaşık yağ (margarin)
-2 kaşık un
-Yarım litre süt
-3- 4 çorba kaşığı rende kaşar
-2 yumurta
-Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Tavuklarımızı küçük bir tencerede haşlıyoruz. Soğuyunca küçük parçalara ayırıyoruz. Tavuklarla şimdilik bi işimiz kalmadı. Beşamel sos için derin bir tencerede yağ ile unu pembeleşinceye kadar kavuruyoruz, pembeleşen una sütümüzü yavaş yavaş döküyoruz ve topaklanmaması için elimizi biraz çabuk tutup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Sosumuz ılınınca yumurta ve kaşar peynirini ilave ediyoruz.Yağlanmış bir tepsiye önce sosun üçte birini koyuyoruz. Üzerine tavuk eti ve onun üzerine de tekrar sosumuzdan döküp fırına veriyoruz. ( isteğe göre tavuklarla birlikte hazır garnitürlerden de ekleyebilirsiniz)
Fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz, yaklaşık 200 derecede. Fırından almamıza yakın biraz da kaşar peyniri serpiştiriyoruz üzerine ve afiyetle yiyoruzzzz...
izmire gelince sen yaparsın ben videoyaya çekerim,,,ailecek yer yemekteyiz gibi sunum yaparız:)))
YanıtlaSil:)) tosun paşa speciallerini de yaparızz
YanıtlaSilaay sız supersnız kubracım ne guzel olmuş bu sıte böle ama bunu yakında nasıl takıp edıcem ya :=) bnde çok bakınıoorum böle sıtelere cnm hele kı bu yemege bayılıorum bayramda mısafrlerıme yapım dıorum bnde :) bayıldım cnm resımler sana mı aıt bunda
YanıtlaSilbende can sıkıntısından yaptım bu siteyi, bi arkadaşımdan gördüm bende yapayımm dedim :) sağ tarafta izle butonuna tıkla öyle takip et beniii. Bu resim bana ait değil internetten buldum. Pilav resmi ve brownie resmi bana ait. Resim çekmeyi de çok seviyorum. Yaptıklarımı aşama aşama çekip paylaşıcamm burda.
YanıtlaSilTakip edin beniiii, bugün de bi elmalı kek denedim ama fossss oldu şişmedi onu paylaşşamadımm