Malzemeler:
4 normal boylarda patates
1 tane pırasa ya da 2 dal taze soğan
3 kaşık kadar beyaz peynir
2 yumurta
1.5 su bardağı sulu yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 pkt kabartma tozu
1 tutam tuz
dereotu, maydanoz
8 çorba kaşığı un
Yapılışı:
Patateslerimzi minik minik küp şeklinde doğruyoruz, aynı şekilde soğan yada pırasalrı da doğruyoruz, ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz, Yağlanmış borcamımıza kek karışımını döküp üzerine susam ve çörekotu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: Eğer yoğurdunuz sulu değilse yarım çay bardağı kadar süt ekleyebilirsiniz, soğan veya pırasa koymak istemiyorsanız peynir oranını arttırabilirsiniz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder